Centrālās laboratorija analīžu kategorijas

Apraksts

RPR tests ir nespecifiska asins analīze, kas tiek veikta primāra sifilisa skrīninga ietvaros, lai noteiktu slimības agrīnu stadiju asimptomātiskiem pacientiem. Ja diagnoze ir apstiprināta un pacientam ir atbilstoša terapija, ar testa radītājiem tiek novērtēta to efektivitāte. Tests ir ļoti jutīgs, bet var dot viltus pozitīvu rezultātu, tāpēc, lai apstiprinātu pozitīvu rezultātu, ir nepieciešams veikt otro analīzi, kas ir specifiska sifilisam (TPHA).

Normas rādītāji

Negatīvs rezultāts nozīmē, ka organismā slimība neizpaužas.Pirmajās nedēļās analīze nefiksē antivielas, tāpēc, ja pastāv augsts inficēšanās risks, analīze ir jāatkārto pēc dažām nedēļām.

Pozitīvs rezultāts tiek apstiprināts ar specifisku analīzi (TPHA).Ja otrais tests ir negatīvs, tad uzskata, ka pirmais rezultāts ir viltus pozitīvs. Viltus pozitīvi RPR analīzes rezultāti mēdz būt pie grūtniecības, Laima slimības, malārijas, tuberkulozes un autoimūnām slimībām.

Analīzes materiāls

Asinis

Analīzes izpildes laiks

1 dienas laikā.

Kādos gadījumos ārsts nozīmē veikt analīzi?
  • Sifilisa diagnozes apstiprināšana, ja ir primārie vai sekundārie simptomi.
  • Ja ir citas seksuāli transmisīvas slimības (HIV, gonoreja).
  • Ja seksuālam partnerim ir pozitīvi rezultāti.
  • Skrīnings.
  • Ārstēšanas efektivitātes novērtējums.
Kas jāievēro pirms analīžu nodošanas:

Pirms analīzes pacienta sagatavošanās nav vajadzīga.
Lai iegūtu adekvātu rezultātu asins analīzi ieteicams nodot 3.-4. nedēļā pēc iespējamās inficēšanās jeb 7.-10. dienā pēc cietā šankra parādīšanās.

Cena
2,25 €
NVD
Kompensācija

chat3