Centrālās laboratorija analīžu kategorijas

Apraksts

Antieritrocitāro antivielu titrs ir maksimālais seruma atšķaidījums, kurā novēro aglutināciju starp izmeklējamās personas seruma vai plazmas antivielām  ar konkrēto antigēnu. Antieritrocitāro antivielu titrēšanu veic  ar netiešo antiglobulīna testu  (indirektais antiglobulīna tests). Titrēšanu veic pēc antieritrocitāro antivielu identifikācijas, pielietojot paralēlo titrēšanu. Antivielām novēro tā saucamo devas fenomenu- titrējot antivielas ar eritrocītiem, kas satur antigēnu vienā un dubultdevā, var novērot titra atšķirības pat par vairākām pakāpēm. Tāpēc titrēšanai izmanto tos eritrocītus, uz kuriem antigēns ir vienā devā.


 


 

Analīzes izpildes laiks

2 darba dienas.

Kādos gadījumos ārsts nozīmē veikt analīzi?

Antieritrocitāro antivielu titru nosaka grūtniecēm, kam identificētas antivielas.

Kas jāievēro pirms analīžu nodošanas:

Speciāla pacienta sagatavošanās nav nepieciešama.
Analīzes materiāls - asinis.
Daži medikamenti var ietekmēt analīzes rezultātus. Ziņojiet savam ārstam par medikamentiem, ko lietojat. Patstāvīgi atcelt terapiju nedrīkst.

Interpretācija

Antivielu titru izvērtē salīdzinot ar iepriekšējā reizē titrētā seruma atkārtotu titrēšanu vai anti-D references reaģenta titrēšanas rezultātu pirmā apmeklējuma reizē.Pieļaujamā novirze starp tagadējo un iepriekšējā parauga titrēšanas rezultātu ir viena atšķaidījuma pakāpe.  Pēc noteiktā titra  var apriest par augļa jaundzimušo hemolītiskās slimības (JHS)risku un prognozi.

 

 

 

 

Cena
9,60 €
NVD
Kompensācija
nav

chat3